Izvor: Blic, 18.Maj.2022, 13:11

UN POČINJE PREGOVORE O HRANI I ĐUBRIVU Gutereš pozvao ove zemlje kako bi se dogovorili oko obnove izvoza tih resursa iz Ukrajine i Rusije

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš trebalo bi danas da započne pregovore sa Rusijom, Ukrajinom, Turskom, Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskom unijom o obnavljanju ukrajinskih pošiljki žitarica i oživljavanju izvoza đubriva iz Rusije i Belorusije, saopštili su zvaničnici UN-a.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UN objavile plan za brži prelazak na obnovljivu energiju

Izvor: Danas, 18.Maj.2022

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš izneo je danas plan u pet tačaka za ubrzanje šire upotrebe energije iz obnovljivih izvora, kako bi se pažnja sveta ponovo usmerila na klimatske promene.

Nastavak na Danas...

Guteres razgovarao o pristupu hrani i đubrivu

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Maj.2022

Generalni sekretar UN Antonio Guteres izrazio je danas nadu da će biti osiguran pristup prehrambenim proizvodima i đubrivu iz Rusije nakon intenzivnih kontakata sa relevantnim vlastima u Rusiji, Ukrajini, Turskoj, SAD i EU.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.