UKRAJINA SPREMA NAPAD NA KRIM: Testirana unapređena krstareća raketa, Rusija u dometu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2020, 22:47

UKRAJINA SPREMA NAPAD NA KRIM: Testirana unapređena krstareća raketa, Rusija u dometu (VIDEO)

"Neptun" modernizovana verzija ruskog protivbrodskog sistema H-35.

Oružane snage Ukrajine testirale su krstareću protivbrodsku raketu R-360 kompleksa ŽK-360MC "Neptun" na Crnom moru. Dve rakete lansirane su sa poligona "Alibej" kod Odese. Rakete su pogodile pomorske mete, koje su bile udaljene 80 kilometara od obale.

Proizvođači ističu da je sledeći korak pravljenje pomorske i vazduhoplovne verzije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rakete.

Krstareća raketa R-360 teška je 870 kilograma, dostiže brzinu od oko 900 kilometara na čas. Domet rakete je do 280 kilometara, i ima mogućnost da nosi bojevu glavu težine 150 kilograma. Američki list "Nešenal interest" ranije je pisao da je

U julu 2019. godine bivši sekretar Saveta nacionalne bezbednosti i odbrane Ukrajine Aleksandar Turčinov izjavio je da rakete R-360 navodno mogu za nekoliko minuta uništiti Krimski most.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ukrajinska „PRETNjA“ za Krimski most: Kijev testirao krstareću raketu (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 20.Jun.2020, 09:33

Oružane snage Ukrajine testirale su krstareću protivbrodsku raketu R-360 kompleksa ŽK-360MC „Neptun“ na Crnom moru Oružane snage Ukrajine testirale su krstareću protivbrodsku raketu R-360 kompleksa ŽK-360MC „Neptun“ na Crnom moru. Video sa testiranja objavljen je na...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.