Izvor: S media, 14.Maj.2013, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji uhapšen ruski neonacista, a nedavno je bio gost u Skupštini Srbije!

Ruski Istražni komitet objavio je da je u Srbiji uhapšen Ilija Gorjačev, ruski neonacista i bivši vođa nacionalističkog pokreta Ruski obraz, koji se sumnjiči za upletenost u 11 ubistava na "rasno-etničkoj osnovi".

Istovremeno, u Ukrajini je uhapšen njegov "saborac" Mihail Volkov koji je zbog napada na jednoj moskovskoj pijaci, gde su poginula trojica nerusa, odležao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pet godina.

Gorjačev se u Rusiji tereti da je jedan od osnivača paramilitantne organizacije BORN, optužene za ubistva i trgovinu oružjem.

Ilija Gorjačev je svojevremeno bio gost radikala u Skupštini Srbije, a posle toga je podneo inicijativu da se Vojislav Šešelj proglasi počasnim građaninom Moskve.



(Jutarnji, Vesti onlajn)

Foto:

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li je Ilija Gorjačev zanimljiv srpskim specijalnim službama?

Izvor: Vostok.rs, 14.Maj.2013

14.05.2013. - Za rad o položaju SPC u NDH dobio povelju od Patrijarha Alekseja..Ruski nacionalista i bivši lider Ruskog obraza Ilija Gorjačev, uhapšen 8. maja u Srbiji, nalaziće se pod stražom do tri meseca. U tom roku ruska strana dužna je da oorganizuje njegovu ekstradiciju u domovinu...Ilija...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.