U Donbasu pronađeno sakriveno ukrajinsko oružje

Izvor: Blic, 16.Okt.2015, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Donbasu pronađeno sakriveno ukrajinsko oružje

Obaveštajci Narodne Republike Donjeck otkrili su 26 komada ukrajinskog vojnog oružja kamufliranog u blizini linije razdvajanja u Donbasu, saopštio je danas portparol Ministarstva odbrane Eduard Basurin.

Od sredine aprila 2014. godine na teritorijama sadašnjeg Donjecka i Luganska vođene su žestoke borbe.

Hiljade ljudi je stradalo u teškim granatiranjima stambenih naselja i vazdušnim udarima, što je dovelo do humanitarne kastrofe u toj oblasti.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kijev je redovno kršio primirje koje je nametnuo kao deo paketa mera za sprovođenje Sporazuma iz Minska iz septembra 2014. godine, prenosi TASS.

Na sastanku, održanom 29. septembra u Minsku, učesnici Kontakt grupe za Donbas i podgrupe za bezbednost parafirali su dokument o povlačenju naoružanja kalibra ispod 100 milimetara i tenkova na udaljenost 15 kilometara od linije razdvajanja.

Predviđeni rok povlačenja je 41 dan.

Predsednik Luganske Narodne Republike Igor Plotnicki i predsednik Narodne Republike Donjeck Aleksandar Zaharčenko su narednog dana dana potpisali dokument o povlačenju naoružanja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.