Teški dani za Ruse: 100.000 vojnika u krizi

Izvor: B92, 11.Okt.2023, 12:53

Teški dani za Ruse: 100.000 vojnika u "krizi"

U novom izveštaju Ministarstva odbrane Velike Britanije o dešavanjima na ukrajinskom ratištu ističe se da se ruska vojska suočava sa krizom mentalnog zdravlja.

"Od decembra 2022. ruski psiholozi su identifikovali oko 100.000 vojnih lica koja pate od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP)", navodi se u saopštenju.

Oni veruju da je taj broj sada skoro sigurno veći jer ruska vojska ne uspeva da obezbedi dovoljnu rotaciju i oporavak. Na ovaj problem ukazao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bivši ruski general Ivan Popov. Razrešen je dužnosti u julu 2023. godine.

"Postoje dodatne indicije da lekari u Rusiji šalju vojna lica koja nisu sposobna da se bore na frontu. Žalbe na ruske vojnomedicinske komisije su veće 2023. nego 2022. godine, a mnogi slučajevi su odbijeni ili su tužbe odbačene", rekao je on. “, pisalo je u izveštaju.

Iz tog razloga, ističu Britanci, borbena efikasnost Rusije je i dalje ispod optimalnog nivoa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.