Teroristički napad u Harkovu

Izvor: B92, 07.Apr.2015, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teroristički napad u Harkovu

Nova eksplozija, okarakterisana kao teroristički napad, odjeknula je noćas u centru Harkova, na istoku Ukrajine, ali nije bilo žrtava.

U eksploziji je oštećen držač nacionalne zastave

"Eksplozija je klasifikovana kao teroristički akt", rekla je portparolka regionalnog tužioca Vita Dubovik.

Eksplozija je odjeknula u celom gradu, ali nije bilo nastradalih.

Oštećen je nosač zastave, aktivirani alarmi na parkiranim automobiliima i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbijeni prozori na obližnjoj zgradi univerziteta medicine.

Harkov, veliki industrijski i kluturni centar od 1.4 miliona stanovnika, glavni je grad oblasti koja se graniči sa proruskim oblastima Donjeck i Lugansk i pod kontrolom je vlasti u Kijevu.

Poslednjih meseci u tom gradu bilo je više eksplozija u vojnim ili strateškim postrojenjima.

Vlasti u Kijevu kažu da se ti napadi organizuju iz Rusije da bi se destabilizovala ta ukrajinska oblast gde ima fabrika za proizvodnju aviona kao i fabrika tenkova.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplozija u Harkovu, nema povređenih

Izvor: RTS, 07.Apr.2015

Nova eksplozija odjeknula je noćas u centru Harkova. U eksploziji, koja je okarakterisana kao teroristički akt, nije bilo žrtava. . Portparolka regionalnog tužioca Vita Dubovik rekla je da je eksplozija klasifikovana kao...

Nastavak na RTS...

Ukrajina: Dve eksplozija zatresle Harkov, nema povređenih

Izvor: Blic, 07.Apr.2015

Dve eksplozije bombi zatresle su rano jutros drugi po veličini ukrajinski grad Harkov, u blizini granice sa Rusijom i uz linije borbe sa proruskim snagama na istoku zemlje, pri čemu je bilo materijalne štete, ali ne i ljudskih žrtava...U saopštenju kancelarije državnog tužioca Harkova se navodi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.