TREĆI SVETSKI RAT JE SVE BLIŽI Medvedev poslao moćnu PORUKU koja opominje i boli: Ukrajinu možda nikad neće primiti u NATO, ali...

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2023, 07:06

"TREĆI SVETSKI RAT JE SVE BLIŽI" Medvedev poslao moćnu PORUKU koja opominje i boli: "Ukrajinu možda nikad neće primiti u NATO, ali..."

Važna poruka Dmitrija Medvedeva.

Ukrajina možda nikada neće biti primljena u NATO, jednostavno se Alijansa plaši da to kaže naglas, smatra zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući odluke prvog dana samita NATO-a u Vilnjusu.

- Sve je kako smo i mislili: Akcioni plan za članstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ukrajine u Alijansi – ukinuti. U smislu, brže primiti. Pozvati (Ukrajinu) u NATO. Ali primiće je – ne zna se kada i pod kojim uslovima. Vrlo verovatno – nikada. I to je ono što se realisti u Alijansi plaše da kažu naglas - napisao je Medvedev na svom Telegramu.

Prema njegovim rečima, namera zemalja NATO-a da povećaju vojnu pomoć kijevskom režimu zapravo je ćorsokak, treći svetski je sve bliži.

- Povećati vojnu pomoć kijevskom režimu. Svim mogućim: raketama, kasetnom municijom, avionima. Potpuno poludeli Zapad nije drugo nije ni mogao da smisli. Predvidljivost najvišeg nivoa, do idiotizma. Faktički – ćorsokak. Treći svetski rat sve je bliži - ocenio je Medvedev.

On je dodao da će se specijalna vojna operacija Rusije nastaviti, a njeni ciljevi ostati isti.

- Šta sve ovo znači za nas? Sve je očigledno. Specijalna vojna operacija će se nastaviti sa istim ciljevima. Jedan od njih je i odustajanje kijevske nacističke grupe od članstva u NATO-u, na čemu smo insistirali od samog početka (što je nemoguće) - istakao je on.

- Znači, tu grupu treba likvidirati (što je moguće i neophodno) - dodao je Medvedev.

Samit NATO-a održava se u Vilnjusu 11. i 12. jula.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg poslednjih meseci je naglašavao „neviđeno jedinstvo saveznika po svim ključnim pitanjima, međutim, kako je i sam priznao uoči samita, članice su do poslednjeg trenutka nastavile da usaglašavaju tekst završne izjave, koja se bavi tako ključnim pitanjem kao što su izgledi za članstvo Ukrajine u Alijansi, njena podrška i garancije bezbednosti Kijeva.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Bezumno, Zelenski; Nema te NATO zemlje koja će..."

Izvor: B92, 12.Jul.2023

Penzionisani američki general Beri Mekefri je rekao, tokom intervjua za MSNBC da Zelenski "kuca na zatvorena vrata" u vezi sa članstvom u NATO.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.