Svjetska banka odobrila 530 miliona dolara nove pomoći za oporavak Ukrajine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Okt.2022, 09:32

Svjetska banka odobrila 530 miliona dolara nove pomoći za oporavak Ukrajine

Svjetska banka odobrila je dodatnih 530 miliona dolara pomoći u rekonstrukciji i oporavku Ukrajini dok se zemlja brani od vojne invazije susjedne Rusije. Banka je 30. septembra saopštila da je nova pomoć donijela ukupnu pomoć Ukrajini na 13 milijardi dolara, od čega je 11 milijardi već isplaćeno. Regionalni direktor Svjetske banke za istočnu Evropu Arup Banerji rekao je da banka procjenjuje ukupne potrebe Ukrajine u naredne tri godine na više od 100 milijardi dolara. Pomoć dolazi dan...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Svetska banka odobrila dodatnih 530 miliona dolara Ukrajini

Izvor: Radio 021, 01.Okt.2022

Svetska banka odobrila je dodatnih 530 miliona dolara za podršku Ukrajini da se "suoči sa hitnim potrebama izazvani ruskom invazijom", objavila je banka sinoć.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.