Svetska banka: Još 530 miliona dolara pomoći Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2022, 08:46

Svetska banka: Još 530 miliona dolara pomoći Ukrajini

Svetska banka je saopštila da će obezbediti dodatnih 530 miliona dolara podrške Ukrajini, čime će ukupna pomoć Svetske banke Ukrajini dostići 13 milijardi dolara.

Pomoć su podržali Velika Britanija sa 500 miliona dolara i Danska sa 30 miliona dolara, navedeno je u saopštenju Svetske banke, prenosi Rojters.

Dodaje se da je od ukupne pomoći Ukrajini od 13 milijardi dolara do sada potpuno isplaćeno 11 milijardi dolara.

Najnovija analiza Svetske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << banke predviđa da će ukupni troškovi rekonstrukcije i oporavka Ukrajine u naredne tri godine biti veći od 100 milijardi dolara, izjavio je regionalni direktor Svetske banke za istočnu Evropu Arup Banerji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Još 530 miliona dolara

Izvor: B92, 01.Okt.2022

Vašington -- Svetska banka je saopštila da će obezbediti dodatnih 530 miliona dolara podrške Ukrajini...Time će ukupna pomoć Svetske banke Ukrajini dostići 13 milijardi dolara...Pomoć su podržali Velika Britanija sa 500 miliona dolara i Danska sa 30 miliona dolara, navedeno je u saopštenju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.