Sukobi na istoku Ukrajine, poginulo pet vojnika

Izvor: Studio B, 29.Jun.2014, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi na istoku Ukrajine, poginulo pet vojnika

Pet ukrajinskih vojnika poginulo je a najmanje 17 je ranjeno tokom poslednja 24 sata na istoku Ukrajine, saopštio je danas predstavnik Štaba za antiterorističku operaciju Aleksej Dmitraškivski, prenele su ukrajinske i ruske agencije pozivajući se na TV Ka

Prema njegovim rečima, tri vojnika su poginula a četiri su ranjena iz minobacača na kontrolnom punktu kod Slavjanska, a još dvojica su poginula i osmorica su ranjena prilikom napada proruskih snaga na konvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kod naselja Nižnja Olhovaja u Luganskoj oblasti.

Pored toga, pet vojnika zadobilo je povrede kada je njihovo oklopno vozilo naišlo na minu.

Dmitraškovski je dodao da su proruske snage tokom specijalne operacije izgubile 145 boraca a da je 312 ranjeno.

U petak uveče istekao je rok za primirje, posle čega je ukrajinski predsednik Petro Porošenko produžio prekid vatre za još tri dana, do ponedeljka uveče.

 
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sukobi na istoku Ukrajine, poginulo pet vojnika

Izvor: Radio 021, 29.Jun.2014

Pet ukrajinskih vojnika poginulo je, a najmanje 17 je ranjeno tokom poslednja 24 sata na istoku Ukrajine, saopštio je danas predstavnik Štaba za antiterorističku operaciju Aleksej Dmitraškivski.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.