Stejt department potvrdio – Volker i Surkov o Ukrajini u Beogradu

Izvor: RTS, 06.Okt.2017, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stejt department potvrdio – Volker i Surkov o Ukrajini u Beogradu

Portparol Stejt departmenta potvrdio je za "Glas Amerike" da će se specijalni izaslanik SAD za okončanje sukoba u Donbasu, Kurt Volker i pomoćnik ruskog predsednika Vladislav Surkov sastati sutra u Beogradu.
Kako navode iz Stejt departmenta, tema razgovora je implementacija sporazuma iz Minska.
Specijalni izaslanik SAD za okončanje sukoba na istoku Ukrajine, Kurt Volker, objavio je nešto ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na svom Tviter nalogu da će se sastati za par dana sa pomoćnikom ruskog predsednika u Beogradu.
"Sastaću se s ruskim kolegom u oktobru u Beogradu, kako bi razgovarali o bržoj implementaciji Minska i o obnavljanju teritorijalnog integriteta Ukrajine", objavio je Volker na Tviteru 5. oktobra.
Minsk se odnosi na sporazum iz februara 2015. godine, potpisan u beloruskoj prestonici, kojim se traži prekid vatre u istočnom delu Ukrajine, Donbasu, te su određeni dalji koraci da se okončaju sukobi.
Ovo je drugi sastanak Volkera i Surkova, a prvi put su razgovarali 21. avgusta ove godine u Minsku.
Volker je u međuvremenu odbio da se sastane sa Surkovom u Rusiji, a Surkovu je zabranjen ulazak u Evropsku uniju, u okviru sankcija Moskvi.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.