Štajnmajer ide u bivši Staljingrad

Izvor: B92, 26.Apr.2015, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer ide u bivši Staljingrad

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer će 7. maja otputovati u ruski grad Volgograd, bivši Staljingrad.

On će prisustvati obeležavanju okončanja Drugog svetskog rata, saopštila je portparolka njegovog ministarsatva.

Do posete mestu gde su sovjetske snage porazile nacističke trupe u jednoj od najkrvavijih bitaka u istoriji dolazi u trenutku zategnutih odnosa između Nemačke i Rusije povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukrajinske krize.

Rusija 9. maja održava paradu u Moskvi povodom pobede nad nacističkom Nemačkom, što je i prilika da demonstrira svoju vojnu moć. Ovom događaju neće prisustvovati većina zapadnih lidera, ali još uvek nije jasno da li će tako postupiti i Štajnamajer.

Nemačka će, inače, izuzeti Rusiju iz samita šefova industrijskih sila, koji će u junu biti održan u Bavarskoj, a juče je objavljeno kako će zabraniti ulaz u zemlju članova ruskog motociklističkog kluba "Noćni vukovi", bliskog predsedniku Vladimiru Putinu. Oni su planirali da se 9. maja, na Dan pobede, nađu u Berlinu.

Prema pisanju Špigel onlajna, Štajnmajer će se tokom boravka u Rusiji susreti sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovom.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Štajnmajer 7. maja u Volgogradu

Izvor: Blic, 27.Apr.2015, 00:01

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer će 7. maja otputovati u ruski grad Volgograd (bivši Staljingrad) da bi prisustvovao obeležavanju okončanja Drugog svetskog rata, saopštila je danas portparolka njegovog ministarsatva...Do posete mestu gde su sovjetske snage porazile nacističke...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.