Srpski košarkaš iz Ukrajine za B92.net; Šalić: Nije svejedno kada ste u državi u kojoj je krenuo rat

Izvor: B92, 24.Feb.2022, 20:33

Srpski košarkaš iz Ukrajine za B92.net; Šalić: "Nije svejedno kada ste u državi u kojoj je krenuo rat"

Srpski košarkaš Đoko Šalić koji se nalazi u Ukrajini u gradu Čerkasi govorio je za B92.net o situaciji u toj zemlji posle početka ratnih dejstava.

U celoj Ukrajini od ponoći je proglašeno vanredno stanje, a Šalić kaže da je u gradu Čerkasi relativno mirno, da nema panike među stanovništvom, ali da je atmosfera donekle izmenjena i da su primetne gužve u gradu.

"Ovde, u gradu gde sam ja, nema panike i na svu sreću nema nikakvih loših stvari. Nema panike, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je veoma bitno, jedino su malo veće gužve danas bile ispred prodavnica i apoteka. Ostalo je sve normalno, koliko može biti u ovakvoj situaciji", kaže Šalić za B92.net.

Kaže da je zabrinut, budući da se nalazi u zemlji u kojoj je počeo rat, ali da traži najbolje rešenje za napuštanje Ukrajine.

"Nije svejedno kada znate da je u državi u kojoj ste – krenuo rat. Ja čekam... U kontaktu sam sa mojim klubom vezano za izlazak iz Ukrajine. Tražimo najbolju opciju i najbezbedniju za putovanje. Sada ima dosta gužvi na svim granicama, mnogo ljudi ide odavde", rekao je za B92.net.

Šalić kaže da niko u njegovom klubu niti generalno u gradu nije mogao ni da zamisli da bi moglo da dođe do rata.

"Ne nikako, svi smo mislili da nikada neće doći do ovoga. Moji saigrači i svi u klubu su šokirani šta se jutros desilo. Nadam se da će što pre stati i da će se brzo smiriti sve", kaže srpski košarkaš.

Na pitanje kada očekuje da će moći da krene kući, odgovara ovako:

"Nadam se što pre i što sigurnije, pre svega. Sada su mnogo velike gužve i situacija u mom gradu je mirna tako da čekam ljude iz kluba da mi jave kada idem."

Šalić od januara ove godine igra za košarkaški klub "Čerkasi Mavpi", zbog čega i jeste smešten u tom ukrajinskom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.