SRPSKI TRENER O SITUACIJI U UKRAJINI: Ruska vojska ne dira lokalno stanovništvo

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2022, 12:31

SRPSKI TRENER O SITUACIJI U UKRAJINI: Ruska vojska ne dira lokalno stanovništvo

Njegov tim je trenutno u Češkoj.

Rat na istoku Evrope traje, a Milenko Bogićević, član stručnog štaba ukrajinskog košarkaškog kliuba Prometej, čiji su članovi pre deset dana napustili zemlju i privremeni dom našli u Nimburku (Češka), ispičao je njegova saznanja šta se sve dešava.

- Kada smo došli ovde u Češku niko nije verovao da može da se zaista desi sve što je usledilo. Niko više nije opušten kao što je bio. Dešavaju se situacije koje nismo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogli da zamislimo, jedan od igrača rekao mi je da je ruska vojska prošla kroz njegov grad, ne diraju stanovništvo, ali je definitivno razlika između ovog i prvog rata jer su Rusi ušli u Ukrajinu. Svi su u panici, neki od igrača su poveli familije sa sobom, dok su porodice drugih odlučile da ostanu u domovini. U svakom slučaju oči i misli su tamo. Igrači treniraju, dobri su momci i nemamo nikakvih zamerki, ali je činjenica da im je sada sport u drugom planu. Odmah nakon treninga svi su uz telefone. Košarka je nažalost u senci, ali to je normalno u ovakvim okolnostima -rekao je Bogićević za portal Mozzart sport.

Sport je i način da se skrenu misli sa ratnih zbivanja, ali i pošalje jaka poruka:

- Momenat je težak, ali je sa druge strane i dobro što se sport održava u određenoj meri, da bar mi u Evropi pošaljemo poruku mira i podrške ugroženima.

Bivši član stručnog štaba Zvezde dobro je upoznat sa ratnim stanjem...

- Prošao sam kroz slične situacije pa sam za nijansu opušteniji. Ukrajinci i ja smo smireniji jer smo imali već slična iskustva i živeli u ratnom stanju, ali svakako smo svi obazrivi. Svi priželjkuju da je čitava situacija samo trenutni ispad, akcija da se napravi panika i da će se brzo okončati, ali niko nema predstavu kako i kada će se sve završiti.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.