Ruske trupe dale ultimatum ukrajinskim snagama na Krimu, borbeni avioni u vazduhu

Izvor: Blic, 03.Mar.2014, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruske trupe dale ultimatum ukrajinskim snagama na Krimu, borbeni avioni u vazduhu

Više pripadnika ukrajinskih oružanih snaga raspoređenih na Krimu prešlo je na stranu lokalnih vlasti. Ruske trupe i oklopna vozila gomilaju se na granici sa Krimom, dok su telefonske veze u prekidu. Proruske snage zauzele terminal za trajekte na Krimu. Ruski avioni navodno u vazdušnom prostoru Ukrajine, dok demonstranti upadaju u vladine zgrade u Donjecku i Odesi. Rojters javlja da je navodno ruska vojska dala ultimatum ukrajinskim snagama, ali nema zvanične potvrde.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Putin poklekao pred Amerikom? Ruski vojnici se povlače sa granice, ali ultimatum ostaje

Izvor: Blic, 04.Mar.2014, 08:42

Ruske trupe su se povukle sa granica sa Krimom po naredbi Vladimira Putina, javlja BBC. Pre toga je SAD najavila da priprema niz sankcija protiv Rusije zbog krize na Krimskom poluostrvu. Viktor Janukovič ponovo zamolio Rusiju da izvrši vojnu invaziju na Ukrajinu. Još tri oficira se priključila proruskoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.