Ruske snage ušle u Herson, eksplozije kod Kijeva, pogođen stambeni kompleks u Harkovu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2022, 21:02

Ruske snage ušle u Herson, eksplozije kod Kijeva, pogođen stambeni kompleks u Harkovu?

Ruske snage ušle su u grad Herson na jugu Ukrajine, saopštilo je večeras ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Savetnik resornog ministra Vadim Denisenko rekao je u televizijskom obraćanju da ukrajinska strana još kontroliše zgradu gradske administracije, prenosi Gardijan.

Kijev: Rusi ponovo gađaju aerodrom u Čugujevu

Ruske snage bombardovale su večeras aerodrom u Čugujevu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Harkovskoj oblasti, saopštio je savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Heraščenko.

On je to napisao na svom telegram kanalu uz video snimak eksplozije.

"Još jedan napad krstarećim raketama "Kalibr" na aerodrom u Čugujevu. Bojeva glava je teška 500 kilograma. Jadni, jadni ljudi", napisao je Heraščenko.

Šef delegacije EU: Uništen konzulat Slovenije u Harkovu

Konzulat Slovenije uništen je u današnjem raketnom napadu ruskih snaga na Trg slobode u Harkovu, objavio je na Tviteru šef delegacije Evropske unije u Ukrajini Mati Masikas.

"Konzulat Slovenije u Harkovu uništen je i kao kolateralna diplomatska šteta" napisao je Masikas uz snimak na kojem je prikazano kako raketa pogađa zgradu.

Savetnik ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Heraščenko rekao je ranije danas da je najmanje 10 ljudi poginulo, a 35 ranjeno u današnjim raketnim udarima ruskih snaga na centar Harkova, drugog po veličini grada Ukrajine.

Pogođen stambeni kompleks u Harkovu, eksplozije kod Kijeva

U novom napadu ruskih snaga na Harkov pogođen je stambeni kompleks u blizini bolnice, javlja CNN pozivajući se na verifikovane video snimke.

Američka televizija javlja i da se u blizini Kijeva čula serija eksplozija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Moskva: Nacionalisti koriste civile kao odbrambeni štit, zahtevi ruskim snagama za pomoć u evakuaciji iz Ukrajine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2022, 09:58

Jedinice Oružanih snaga Rusije preuzele su punu kontrolu nad regionalnim centrom Hersona, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov...Ukrajinske vlasti potvrdile su da su ruske snage u potpunosti opkolile Herson, prenosi Rojters...Rusko ministarstvo: U operaciji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.