Ruska vojska se neće zaustaviti u Ukrajini

Izvor: B92, 18.Jun.2023, 20:32

"Ruska vojska se neće zaustaviti u Ukrajini"

Neophodno je nastaviti pružanje podrške Ukrajini, jer je za očekivati da će, ukoliko Kijev bude poražen, ruska vojska preći granicu jedne od zemalja NATO-a.

To je izjavio Majk Pens, bivši potpredsednik SAD i jedan od kandidata za predsedničku nominaciju Republikanske stranke na izborima 2024. godine.

"Očekujem da, ako Rusija pobedi Ukrajinu, neće proći mnogo vremena pre nego što ruska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojska pređe granicu, kada će naši muškarci i žene u uniformama morati da idu u borbu", rekao je on u intervjuu za En-Bi-Si njuz.

Pens je primetio da bi moglo da se radi o prelasku granice "saveznika u NATO – Poljske, Estonije, Letonije, Litvanije".

Prema rečima kandidata za predsednika SAD, trenutni skepticizam među Amerikancima u pogledu vojne podrške Ukrajini je "odraz nepoverenja u predsednika Džozefa Bajdena kao vrhovnog komandanta".

"U našem nacionalnom interesu je da ruska vojska bude potisnuta iz Ukrajine, a ne da Džo Bajden priča o sjajnim demokratskim ciljevima", rekao je Pens, dodajući da će to takođe poslati signal Kini za Tajvan i drugde u azijsko-pacifičkom regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pens: Ukoliko Kijev bude poražen, ruska vojska će preći granicu neke članice NATO

Izvor: Danas, 18.Jun.2023

Bivši potpredsednik SAD i jedan od kandidata za predsedničku nominaciju Republikanske stranke na izborima 2024. godine Majk Pens smatra da je neophodno nastaviti pružanje podrške Ukrajini, jer očekuje da će, ukoliko Kijev bude poražen, ruska vojska preći granicu neke članice NATO.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.