Rusija planira ofanzivu 24. februara, tvrdi ministar odbrane Ukrajine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Feb.2023, 23:48

Rusija planira ofanzivu 24. februara, tvrdi ministar odbrane Ukrajine

Ukrajinski ministar odbrane naveo je da Rusija priprema novu veliku ofanzivu i upozorio da bi ona mogla početi već 24. februara. Oleksij Reznikov je rekao da je Moskva prikupila na hiljade vojnika i da bi mogla "pokušati nešto" kako bi obilježila godišnjicu početka invazije 2022. Tim napadom bi se obilježio i Dan branioca otadžbine Rusije 23. februara, kojim se slavi vojska. Reznikov je kazao da je Moskva mobilisala oko 500.000 vojnika za potrebe ofanzive. Ruski predsjednik...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

"PUTIN JE DAO NAREDBU" Ukrajina: Rusi mobilisali pola miliona vojnika, uskoro bi mogli da krenu u VELIKI NAPAD

Izvor: Blic, 02.Feb.2023, 09:05

Ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov upozorio je da Rusija priprema novu ofanzivu koja bi mogla da počne već 24. februara, na prvu godišnjicu ruske invazije. On tvrdi da je Rusija pripremila hiljade vojnika i da bi mogla da "pokuša nešto" da obeleži godišnjicu početka rata, prenosi Bi-Bi-Si.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.