Rusija objavila: Nastavljeno granatiranje, ubijaju civile, Zapad ćuti?

Izvor: B92, 05.Feb.2022, 20:43

Rusija objavila: "Nastavljeno granatiranje, ubijaju civile", Zapad ćuti?

Zamenik predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski skrenuo je pažnju SAD da ukrajinska vojska nastavlja granatiranje stambenih područja u Donbasu.

Upitao je i zašto se Vašington ne oglašava povodom toga.

"Dok Zapad nastavlja da se bavi navodnim ruskim planovima za napad na Ukrajinu, ukrajinska vojska otvoreno nastavlja svoje rutinsko granatiranje stambenih naselja i ubija i osakaćuje civile bezobrazno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kršeći Minske sporazume. Gde je reakcija američkog ambasadora u UN?", poručio je na Tviteru Poljanski, prenosi TAS S.

Zapad i Kijev već duže vreme objavljuju informacije o potencijalnoj invaziji Rusije na Ukrajinu, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov okarakterisao je ove tvrdnje kao "prazne i neutemeljene", koje služe kao trik za eskalaciju tenzija, ističući da Rusija nije nikome pretnja.

Peskov, međutim, nije isključio mogućnost provokacija koje imaju za cilj opravdanje ovakvih navoda i upozorio je da će pokušaji upotrebe vojne sile za rešavanje krize na jugoistoku Ukrajine imati ozbiljne posledice, navodi TAS S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poljanski: Kijev nastavlja granatiranje, gdje je reakcija SAD

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Feb.2022

NJUJORK - Prvi zamjenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama, Dmitrij Poljanski, skrenuo je danas pažnju SAD na činjenicu da ukrajinska vojska nastavlja granatiranje stambenih područja u Donbasu i upitao zašto se Vašington ne oglašava povodom toga.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.