Rusija objavila: "Nastavljeno granatiranje, ubijaju civile", Zapad ćuti? FOTO

Zamenik predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski skrenuo je pažnju SAD da ukrajinska vojska nastavlja granatiranje stambenih područja u Donbasu.

Izvor: B92

Subota, 05.02.2022.

19:45

Rusija objavila:
Ilustracija: Shutterstock/Bumble Dee

Upitao je i zašto se Vašington ne oglašava povodom toga.

"Dok Zapad nastavlja da se bavi navodnim ruskim planovima za napad na Ukrajinu, ukrajinska vojska otvoreno nastavlja svoje rutinsko granatiranje stambenih naselja i ubija i osakaćuje civile bezobrazno kršeći Minske sporazume. Gde je reakcija američkog ambasadora u UN?", poručio je na Tviteru Poljanski, prenosi TAS S. Zapad i Kijev već duže vreme objavljuju informacije o potencijalnoj invaziji Rusije na Ukrajinu, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov okarakterisao je ove tvrdnje kao "prazne i neutemeljene", koje služe kao trik za eskalaciju tenzija, ističući da Rusija nije nikome pretnja.

Peskov, međutim, nije isključio mogućnost provokacija koje imaju za cilj opravdanje ovakvih navoda i upozorio je da će pokušaji upotrebe vojne sile za rešavanje krize na jugoistoku Ukrajine imati ozbiljne posledice, navodi TAS S.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: