Rat u Ukrajini: Skupovi podrške za Rusiju i Ukrajinu u podeljenom Beogradu

Izvor: B92, 07.Mar.2022, 20:01

Rat u Ukrajini: Skupovi podrške za Rusiju i Ukrajinu u podeljenom Beogradu

Dok rat u Ukrajini bukti, odnoseći sve veći broj žrtava, Beogradom su se vijorile i ruska i ukrajinska zastava - zbog čega i kako je do toga došlo?

Rat u Ukrajini uveliko bukti, odnoseći sve veliki broj žrtava, a pristalice obe zaraćene strane nedavno su šetale Beogradom.

Prvo je u petak organizovan protest podrške Rusiji, na koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pozvalo nekoliko desničarskih organizacija.

Na tom skupu skandirano je ime ruskog predsednika Vladimira Putina, beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka, kao i Ratka Mladića, nekadašnjeg generala Vojske Republike Srpske, osuđenog za genocid u Srebrenici.

Dva dana kasnije, sličnom rutom prošao je i antiratni protest, potpuno u drugačijem tonu:

"Ne ratu, ne ratu", skandirali su okupljeni, pružajući podršku Ukrajini.

Pripremili: Marija Janković i Slobodan Maričić

Pratite nas na Fejsbuku,Tviter i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.