Izvor: RTS, 02.Feb.2023, 07:09

Nova vojna pomoć EU Ukrajini od 500 miliona evra; Putin o "leopardima": Opet se borimo protiv Nemačke

Rat u Ukrajini – 344. dan. Najviši zvaničnici EU stigili u Kijev na samit Ukrajina–EU. Savet EU saglasio se sa novim paketom vojne pomoći Kijevu, koji je vredan 500 miliona evra, a predsednica Evropske komisije najavila je 10. paket sankcija. MUP Ukrajine: Troje poginulih, 18 ranjenih u raketnom napadu na Kramatorsk. Šef ruske diplomatije kaže da Moskva želi kraj rata, ali da to zavisi i od podrške Zapada Kijevu.
SAD spremaju vojnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pomoć Ukrajini u vrednosti od više od dve milijarde dolara, a očekuje se da će po prvi putbiti uključene rakete većeg dometa.

Kremlj je saopštio da bi to eskaliralo sukob, ali ne bi bitno promenilo njegov kurs.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je tokom posete Japanu da rastući odnosi Rusije i Kine predstavljaju pretnju i za Evropu i za Aziju.
Proruske snage tvrde da je Bahmut na istoku Ukrajine skoro potpuno opkoljen. Poluostrvo Kinburn, pojas zemlje koji se proteže sa južne strane Hersonske oblasti na levoj obali reke Dnjepar, nalazi se u "sivoj zoni", ni ukrajinska ni ruska vojska u potpunosti ne kontrolišu teritoriju, navode ukrajinski izvori.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Bahmut skoro potpuno opkoljen; Ukrajina: Žrtve u Kramatorsku, delegacija EU stigla u Kijev

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2023

Najmanje tri osobe ubijene su, a 18 je ranjeno tokom raketnog udara na ukrajiski grad Kramatorsk, kada je uništena stambena zgrada, a oštećeno još nekoliko...Iz ruševina su izvučene dve osobe, a od 18 ranjenih, osmoro je hospitalizovano, rekao je savetnik ministra policije Ukrajine Anton Geraščenko,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.