RUSIJA NEĆE SLATI POSMATRAČE NA UKRAJINSKE IZBORE:  KIJEV očigledno ima šta da SKRIVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Mar.2019, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSIJA NEĆE SLATI POSMATRAČE NA UKRAJINSKE IZBORE: " KIJEV očigledno ima šta da SKRIVA"

Rusija je primorana da odustane od slanja posmatrača u Ukrajinu kako se oni ne bi izlagali pretnji namernog krivičnog gonjenja, navodi se u komentaru Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

- Ovih dana je objavljeno da je Centralna izborna komisija Ukrajine donela nezakonitu odluku da odbije Kancelariju za ljudska prava OEBS-a za akreditovanje 24 državljanina Rusije u sastavu misije Kancelarije za praćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predsedničkih izbora u ovoj zemlji. "Opravdanje" za takve postupke su nove izmene u zakonu koje je Vrhovna vlada na brzinu usvojila u februaru, kada je misija Kancelarije za ljudska prava već bila u fazi raspoređivanja u Ukrajini - navodi se u komentaru.

- Diskriminatorni koraci ukrajinskih vlasti u praksi oduzimaju ruskim ekspertima mogućnost da učestvuju u posmatračkoj misiji Kancelarije - ističe Ministarstvo.

-Ministarstvo spoljnih poslova ističe da je u nastalim uslovima Rusija primorana da odustane od slanja posmatrača u Ukrajinu kako ih ne bi izlagala pretnjama krivičnog gonjenja.

U saopštenju se dodaje da će Moskva pažljivo pratiti predizbornu kampanju u Ukrajini u tesnoj saradnji sa Kancelarijom za ljudska prava i drugim strukturama koje prate situaciju u vezi sa demokratijom i ljudskim pravima u toj zemlji.

- Sudeći po onome što već danas vidimo u Ukrajini, Kijev očigledno ima šta da skriva i od svog stanovništva i od međunarodne zajednice - ukazalo je rusko Ministarstvo.

Moskva se nada da će Kancelarija za ljudska prava nakon objavljivanja rezultata ukrajinskih izbora, uprkos odsustvu ruskih posmatrača u zemlji, moći da pruži međunarodnoj zajednici objektivnu, pouzdanu i iskrenu sliku, bez političke pristrasnosti i bez straha da će izazvati negativnu reakciju ukrajinskih vlasti koje sponzoriše Zapad.

Predsednički izbori u Ukrajini održaće se 31. marta. Na mesto šefa države pretenduje 39 kandidata.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.