RT: Pentagon će zameniti uništena ukrajinska vozila

Izvor: Vostok.rs, 13.Jun.2023, 15:36

RT: Pentagon će zameniti uništena ukrajinska vozila

 
Pentagon će u utorak objaviti novo predsedničko povlačenje svojih zaliha u znak podrške borbi Ukrajine protiv Rusije, objavio je Glas Amerike, pozivajući se na anonimne zvaničnike.
Oprema vredna 325 miliona dolara će uključivati oklopna vozila Strajker i Bredli koja „mogu da zamene ona oštećena i uništena u ukrajinskoj kontraofanzivi koja je trenutno u toku“, izjavili su u ponedeljak izvori odbrane agenciji koju finansira američka vlada. Predstojeći paket pomoći će postati 40. te vrste od početka rusko-ukrajinskog sukoba u februaru 2022. Vašington je izdvojio preko 100 milijardi dolara za potrošnju u vezi sa Ukrajinom, uključujući oko 40 milijardi dolara direktne pomoći. Pored novih oklopnih vozila, novi paket će uključivati municiju za nacionalne napredne raketne sisteme zemlja-vazduh (NASAMS) i artiljerijske raketne sisteme visoke pokretljivosti (HIMARS), izjavili su izvori. Američki sekretar odbrane Lojd Ostin i predsednik Združenog komiteta načelnika štabova SAD Mark Mili ove nedelje posećuju Brisel kako bi prisustvovali nizu sastanaka NATO-a. Jedan od skupova biće takozvana Ukrajinska odbrambena kontakt grupa, ključno sredstvo za koordinaciju isporuke oružja Kijevu od strane Vašingtona i njegovih saveznika. Prošle nedelje, Pentagon je najavio izdvajanje dodatnih 2,1 milijardu dolara za oružje za Ukrajinu, iako oružje u tom paketu mora biti proizvedeno, a ne izvučeno iz američkih zaliha. Blumberg je sugerisao da će možda proći meseci ili godine pre nego što ministarstvo ugovori oružje, koje dolazi pod zastavom Inicijative za bezbednosnu pomoć Ukrajini. Prošle nedelje, Kijev je započeo svoju dugo očekivanu kontraofanzivu, suprotstavljajući svoje tenkove i drugo oružje koje je obezbedio Zapad protiv ruskih odbrambenih pozicija. Do sada je taj pokušaj bio uglavnom neuspešan i skup, što su priznali čak i neki mediji koji su naklonjeni Ukrajini. Moskva taj sukob doživljava kao deo zastupničkog rata koji predvode SAD protiv Rusije. Upozorava da preplavljivanje Ukrajine oružjem samo povećava cenu rata, ali neće promeniti njegov ishod.  
 
Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD šalju Ukrajini novu vojnu pomoć, vrednu 325 miliona dolara

Izvor: VOA, 13.Jun.2023

Sjedinjene Države će Ukrajini isporučiti novi paket vojne pomoći, ukupne vrednosti od 325 miliona dolara, u koji će biti uključene različite vrste raketa, granata i municije, saopštio je Stejt department. Pomoć dolazi u trenutku kada je Ukrajina intenzivirala napade duž linije fronte od 1.000...

Nastavak na VOA...

RT: SAD koriste Ukrajinu kao „gvozdenu palicu“ – Moskva

Izvor: Vostok.rs, 14.Jun.2023, 12:23

SAD ne planiraju da se zalažu za mirno rešenje ukrajinskog sukoba, već umesto toga koriste Kijev kao oružje protiv Rusije za postizanje sopstvenih ciljeva, izjavio je u utorak ambasador Moskve u Vašingtonu Anatolij Antonov. . U izjavi za Telegram, izaslanik je upozorio Vašington da se „sve...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.