REČI LAVROVA ODJEKUJU IST RIVEROM: Priština ne može da predstavlja interese Srba, Bajden pozivao na bombardovanje Srbije (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2023, 19:19

REČI LAVROVA ODJEKUJU IST RIVEROM: Priština ne može da predstavlja interese Srba, Bajden pozivao na bombardovanje Srbije (VIDEO)

Lavrov je izjavio da je ukrajinsko pitanje "nemoguće posmatrati izolovano od geopolitičkog konteksta".

Ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, izjavio je danas da "kao što Priština ne može da tvrdi da predstavlja interese Srba sa Kosova i Metohije, tako ni Kijev ne predstavlja Donbas".

- Kao što Priština ne može da tvrdi da predstavlja interese kosovskih Srba, kojima je Evropska unija obećala autonomiju, tako su Berlin i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Pariz obećali poseban status Donbasu - rekao je Lavrov na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, prenela je RIA Novosti.

On je podsetio da je američki predsednik Džozef Bajden lično pozvao na bombardovanje Beograda, a da se sada "Srbi pozivaju da prestanu da budu uvređeni".

- To su pravila i niko se ne usuđuje da im protivreči - dodao je šef ruske diplomatije.

🇷🇺 Sergey Lavrov at the UN headquarters 😎

"Biden personally called for bombing Belgrade, and now the Serbs are being urged to stop being offended."

"These are the rules, and no one dares to contradict," the Russian Foreign Minister added. pic.twitter.com/EVBqOfuUPI

— Djole 🇷🇸 (@onlydjole) April 24, 2023

Govoreći o sukobu u Ukrajini Lavrov je rekao da je "svakom nepristrasnom posmatraču" očigledno da se režim u Kijevu ni na koji način ne može smatrati predstavnikom stanovnika teritorija koji su odbile da prihvate situaciju koja je u Ukrajni nastala nakon protesta u februaru 2014. godine, koje Moskva smatra državnim udarom.

Dodao je da je ukrajinsko pitanje "nemoguće posmatrati izolovano od geopolitičkog konteksta".

- Rusija je jasno objasnila zadatke koje ostvaruje u okviru specijalne vojne operacije: da eliminiše pretnje našoj bezbednosti koje godinama direktno stvara NATO na našim granicama i da zaštiti ljude kojima su uskraćena prava proklamovana multilateralnim konvencijama, da ih zaštiti od direktnih pretnji istrebljenjem i proterivanjem na teritorijama na kojima su vekovima živeli njihovi preci. Iskreno smo rekli za šta se i za koga borimo - poručio je Lavrov.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.