Putin je u opasnosti

Izvor: B92, 18.Jul.2023, 14:11

"Putin je u opasnosti"

Rat u Ukrajini ulazi u novu fazu nakon još jednog napada na Krimski most, rekao je profesor s Instituta za međunarodne odnose u Kijevu Maksim Kamenjecki.

Kako je kazao, Rusija sada preti masovnom odmazdom i gomilanjem novog oružja i vojnika. Takođe, dodao je da smatra da je Putin u opasnosti.

Kamenjecki je stanje na Krimu opisao kao nervozno, i rekao i da su se s obe strane mosta, koji Rusi najviše koriste, stvorile velike gužve.

Zbog napada na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << most, Rusi su najavili veliku odmazdu.

"Najčešće su to salve ispaljenih krstarećih projektila i dronova", kazao je Kamenjecki i dodao: "Tako je uvek, a tako je bilo i u 10. mesecu kada je bio prvi napad na Krimski most. Ove noći Rusija je pokušala da teško udari sa tri talasa dronova i krstarećih raketa na naša dva najveća lučka grada, Odesu i Nikolajev, gde su se do prekjuče formirali karavani sa brodovima koji su prevozili žito".

Dodao je da im je cilj da unište lučke objekte u tim gradovima, ali da veruje da spremaju udare drugim vrstama naoružanja koje imaju.

"Verovatno spremaju kombinovani napad, ali verujemo i u naše protivvazdušne snage koje su dosta efikasne, ali nažalost ne na celoj teritoriji Ukrajine. Trudimo se da budemo spremni za svaki razvoj događaja."

Kamenecki je rekao da je Rusija već pokrenula ofanzivu oko Kupjanska na istoku Ukrajine i da se "sada vodi strateška igra ko će koristiti njihove rezerve".

Dodao je da je Putinova pozicija teška i komplikovana.

"Položaj Vladimira Putina bio je težak i komplikovan od početka rata. Trenutno i dalje ima problema u svom vojnom vrhu, gde su počele čistke poznate još od Staljinovog vremena. Mnogi generali, viši oficiri, smenjeni su na druge položaje, iz vojske, hapšeni i tako dalje. Sve to izaziva tenzije između snaga bezbednosti i ljudi u vojnom vrhu."

"Mislim da je Putin svakako u opasnosti i po svoj položaj i po život", rekao je Kamenjecki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kamenjecki: Putin je u opasnosti

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jul.2023

MINSK - Sukob u Ukrajini ulazi u novu fazu nakon još jednog napada na Krimski most, rekao je profesor s Instituta za međunarodne odnose u Kijevu, Maksim Kamenjecki. Kako je kazao, Rusija sada prijeti masovnom odmazdom i gomilanjem novog oružja i vojnika. Takođe, dodao je da smatra da je Putin u ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.