Proruske snage okupiraju ukrajinske institucije

Izvor: BKTV News, 30.Apr.2014, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proruske snage okupiraju ukrajinske institucije

Proruske snage zauzele su zgradu lokalne vlade i sedište policije u gradu Gorlovki i zgradu Uprave u Kirovskoj oblasti, na istoku Ukrajine, dok su proruski demonstranti juče zauzeli više zgrada u Lugansku.

Proruske snage zauzele su zgradu lokalne vlade i sedište policije u gradu Gorlovki, na istoku Ukrajine saopštio je neimenovani policijski zvaničnik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << /> “Oni su ih preuzeli – zgradu vlade i policije”, rekao je neimenovani policijski zvaničnik u regionalnom glavnom gradu Donjecku.
On je dodao i da u sedištu policije nije bilo oružja, prenosi Rojters. Proruske snage juče su zauzele više zgrada u gradu Lugansku, a tada je došlo do razmene vatre prilikom upada u sedište lokalne policije.
Oko dvadeset naoružanih ljudi pucalo je na zgradu, u nastojanju da primora policiju da preda oružje, nakon što su demonstranti ranije u toku dana zauzeli sedište lokalne adminstracije, kancelariju tužioca i televizijski centar.
Više od 3.000 proruskih demonstranata upalo je prethodno u regionalnu administrativnu zgradu u Lugansku.
Grupa od oko 20 mladih metalnim šipkama razbila je prozore kako bi ušla u zgradu koju nije obezbeđivala policija.
Demonstranti su skinuli sa zgrade ukrajinsku zastavu i zamenili je ruskom, a zatim otvorili vrata zgrade kako bi pustili gomilu koja je stajala ispred.
Izvor: tanjug.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.