Proglašene liste ukrajinske, češke, albanske i bošnjačke manjine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2014, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proglašene liste ukrajinske, češke, albanske i bošnjačke manjine

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas izborne liste za izbor članova nacionalnih saveta albanske, bošnjačke, ukrajinske i češke nacionalne manjine.

RIK je danas proglasila izbornu listu "Demokratske partije - dr sci Nagip Arifi" za članove Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine i listu "Bošnjačko jedinstvo - dr Sulejman Ugljanin" za izbor članova Nacionalnog saveta bošnjačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << manjine.

Na sednici su proglašene i liste "Česi Srbije -dr Jože Sivaček" i "SENJUK - Mihajlo Letvenčuk" za neposredan izbor članova Nacionalnog saveta češke i ukrajinske nacionalne manjine.

Podnosioci izborne liste "Za Mađare na drugi način - Fodor Laslo" dobili su rok od 48 sati da dostave najmanje 106 izjava birača.

RIK je doneo i odluku o imenovanju članova Odbora za sprovođenje izbora za članove Nacionalnih saveta koji se biraju elektorskim putem za crnogorsku, hrvatsku i makedonsku nacionalnu manjinu.

Izbori za članove Nacionalnih saveta nacionalnih manjina zakazani su za 26. oktobar, a poslednji dan za predaju lista je 10 oktobar.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.