Poruka Ukrajini: Nije F-16 srebrni metak

Izvor: B92, 29.Nov.2023, 16:43

Poruka Ukrajini: Nije F-16 "srebrni metak"

Isporuke F-16 u Ukrajinu “nisu srebrni metak“ koji će suštinski promeniti situaciju na bojnom polju, poručio generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Prema njegovim rečima, rokovi njihovih isporuka su nepoznati i zavise od vremena obuke pilota.

Stoltenberg na konferenciji za novinare nakon sastanka Saveta Ukrajina-NATO na nivou ministara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spoljnih poslova rekao i da će isporuke F-16 ​​omogućiti da se nanesu gubici ruskoj vojsci, ali da to nije “srebrni metak, koji će sam po sebi rešiti sve probleme i suštinski promeniti situaciju na bojnom polju.

Po njegovim rečima, Ukrajina i NATO moraju da se pripreme za duge i teške bitke da bi „odbacili Ruse“.

NATO i Ukrajina usvojili su danas program saradnje za 2024. godinu koji uključuje energetsku bezbednost i obuku Oružanih snaga Ukrajine. Na sastanku su strane razgovarale o reformama koje Kijev treba da sprovede da bi se približio alijansi, uključujući „reformu sistema vojnih nabavki i reformu obaveštajnih službi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Države NATO-a ne vrše pritisak na Ukrajinu da započne mirovne pregovore sa Rusijom — Stoltenberg

Izvor: Vostok.rs, 29.Nov.2023

Države članice NATO-a ne vrše pritisak na Ukrajinu u vezi sa početkom mirovnih pregovora sa Rusijom, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg u intervjuu za Bi-Bi-Si.. Na pitanje da li neka država članica NATO-a gura Ukrajinu ka pregovorima, Stoltenberg je odgovorio negativno. Stoltenberg...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.