Izvor: RuskaRec.ru, 12.Jun.2017, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko u Ukrajini zabranio georgijevske lente

Predsednik Ukrajine Petar Porošenko je potpisao zakon o zabrani „izrade i propagande” georgijevske lente u Ukrajini, navodi se na sajtu šefa ukrajinske države.
MUP upozorio Ukrajince da ne nose Georgijevske lente 9. maja
Zakonom koji je sredinom maja usvojila Vrhovna rada uvodi se administrativna odgovornost za „javno korišćenje, pokazivanje, nošenje, kao i deljenje” georgijevske lente ili njene slike.
Sada je nošenje ovog simbola Pobede na odeći >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << ili na stvarima, stavljanje lente na vozila, prikazivanje na razglednicama, plakatima i nalepnicama, korišćenje na masovnim manifestacijama i u sredstvima javnog informisanja kažnjivo novčano ili zatvorom, prenosi RIA Novosti.   
Predviđene kazne se kreću od 850 do 2550 grivni (od 37 do 97 dolara), pri čemu će zabranjeni predmeti biti konfiskovani. Ponovni prekršaji izvršeni u roku od godinu dana povlače povećanje kazne od 2550 do 5100 grivni (od 97 do 190 dolara) ili najviše 15 dana zatvora.
Petar Porošenko: Zbogom „neumivena Rusijo"
Dokumentom je predviđen izuzetak za veterane Velikog otadžbinskog rata čiji orden ili medalja sadrže elemente georgijevske lente.
Akcija „Georgijevska lenta” posvećena je obeležavanju Dana Pobede u Velikom otadžbinskom ratu. Ideja se pojavila 2005. godine u agenciji RIA Novosti. Nošenje georgijevske lente 9. maja je postalo tradicija. Za milione ljudi ne samo u Rusiji, nego i u inostranstvu, georgijevska lenta je simbol sećanja, veze među generacijama i ratničke slave.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

U Ukrajini zvanično zabranjena georgijevska lenta

Izvor: Vostok.rs, 12.Jun.2017

Predsednik Ukrajine potpisao je zakon o zabrani proizvodnje i promocije georgijevske lente, saopšteno je na sajtu predsednika.. . „Predsednik Ukrajine Petro Porošenko potpisao je zakon o izmenama i dopunama zakona Ukrajine o administrativnim prekršajima o zabrani proizvodnje i propagande georgijevske...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.