Porošenko tuži BBC za klevetu

Izvor: B92, 22.Sep.2018, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko tuži BBC za klevetu

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko tužio je britansku televizijsku mrežu BBC za klevetu, saznaje agencija Frans pres.

Porošenko, kako se navodi, tuži BBC zbog članka prema kojem je Kijev platio sastanak s američkim predsednikom Donaldom Trampom.

U članku objavljenom u maju na sajtu, BBC je naveo da je bivši Trampov advokat Majkl Koen dobio između 400.000 i 600.000 dolara od ukrajinskih posrednika kako bi organizovao prvi sastanak Porošenka i Trampa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Beloj kući u junu 2017. godine.

Prema tom članku koji se poziva na neimenovane ukrajinske izvore, dodaje se da je cilj sastanka bio povećanje uticaja Kijeva u Vašingtonu tako da sastanak ne izgleda kao kratak sastanak već "istinski razgovor".

Porošenko u svojoj tužbi navodi da je tekst izutetno štetan ne samo za njegovu funkciju predsednika države već i za njegovu reputaciju političara i preduzetnika.

Ukrajinski predsednik zahteva od britanske televizije da demantuje "optužbe" i plati obeštećenje zbog klevete.

BBC nije komentarisao tužbu, a prema nekim glasinama, Tramp navodno u to vreme nije želeo sastanak s Porošenkom.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.