Porošenko tužio BBC zbog članka o susretu s Trampom

Izvor: N1 televizija, 21.Sep.2018, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko tužio BBC zbog članka o susretu s Trampom

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko tužio je britansku televizijsku mrežu BBC za klevetu, zbog članka prema kojem je Kijev platio sastanak s američkim predsednikom Donaldom Trampom, saznaje agencija Frans pres.

U članku objavljenom u maju na sajtu, BBC je naveo da je bivši Trampov advokat Majkl Koen dobio između 400.000 i 600.000 dolara od ukrajinskih posrednika kako bi organizovao prvi sastanak Porošenka i Trampa u Beloj kući u junu 2017. godine.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << tom članku koji se poziva na neimenovane ukrajinske izvore, dodaje se da je cilj sastanka bio povećanje uticaja Kijeva u Vašingtonu tako da sastanak ne izgleda kao kratak sastanak, već "istinski razgovor".

Porošenko u svojoj tužbi navodi da je tekst izutetno štetan, ne samo za njegovu funkciju predsednika države, već i za njegovu reputaciju političara i preduzetnika.

Ukrajinski predsednik zahteva od britanske televizije da demantuje "optužbe" i plati obeštećenje zbog klevete.

BBC nije komentarisao tužbu, a prema nekim glasinama, Tramp navodno u to vreme nije želeo sastanak s Porošenkom.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.