Porošenko: Ruski oficiri uključeni u operacije protiv ukrajinske vojske

Izvor: Blic, 14.Jul.2014, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Ruski oficiri uključeni u operacije protiv ukrajinske vojske

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je danas da se ruski oficiri zajedno sa separatistima bore protiv ukrajinskih snaga, kao i da koriste novi ruski raketni sistem, piše RTE.

-U poslednja tri dana, protiv naoružanih snaga Ukrajine upotrebljen je novi ruski raketni sistem. Takođe je potvrđena informacija da ruski oficiri učestvuju u vojnim operacijama protiv ukrajinskih snaga – istakao je on.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Portparol ukrajinske vojske Andrij Lišenko rekao je da Rusija gomila trupe na granici sa Ukrajinom, a da ruski “plaćenici” pucaju na ukrajinske graničare u pokušaju da uđu borbenim vozilima u Ukrajinu.

-U poslednja 24 sata primećeno je razmeštanje ruskih jedinica i vojne opreme duž granice kod Sumija i Luganska. Rusija nastavlja da gomila trupe na granici – rekao je on, preneo je RTE.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.