Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Avg.2015, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Rusija šalje u Ukrajinu vojne konvoje

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko danas je optužio Rusiju da je na istok Ukrajine poslala vojne konvoje.

"Ove nedelje su tri velika vojna konvoja prešla našu granicu i krenula u pravcu Luganska, Donjecka i Debaljceva", rekao je Porošenko tokom vojne parade u centru Kijeva, povodom 24. godišnjice nezavisnosti Ukrajine.

On je kazao da je Moskva snabdela proruske pobunjenike na istoku Ukrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << tenkovima, blindiranim vozilima i artiljerijom.

Porošenko je to rekao uoči današnjeg sastanka u Berlinu, na kojem će on, nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Fransoa Oland razgovarati o zajedničkoj strategiji za rešavanje ukrajinske krize.

Angela Merkel će se sastati s Olandom i Porošenkom prvi put posle maratonskih pregovora u Minsku u februaru ove godine, kada je posle 17 sati razgovora postignut mirovni sporazum.

Ruski predsednik Vladimir Putin, koji je učestvovao u pregovorima u Minsku, nije pozvan u Berlin.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Vojna parada

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porošenko optužio Rusiju da u Ukrajinu šalje vojne konvoje

Izvor: RTS, 24.Avg.2015

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko optužio je Rusiju da je na istok Ukrajine poslala vojne konvoje. . "Ove nedelje su tri velika vojna konvoja prešla našu granicu i krenula u pravcu Luganska, Donjecka i Debaljceva",...

Nastavak na RTS...

Kijev: Dan nezavisnosti - Porošenko optužuje Rusiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2015

Hiljade ukrajinskih vojnika marširalo je danas centrom Kijeva na vojnoj paradi povodom Dana nezavisnosti Ukrajine, a predsednik Petro Porošenko iskoristio je tu priliku da optuži Rusiju da je poslala tri vojna konvoja na područje pod kontrolom proruskih snaga na istoku Ukrajine...Na paradi u Kijevu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.