Porošenko: Rusija namerava da se osveti Kijevu izgradnjom „Severnog toka 2“

Izvor: Vostok.rs, 26.Jun.2017, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Rusija namerava da se osveti Kijevu izgradnjom „Severnog toka 2“

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko rekao je u intervjuu za ukrajinsku televiziju da je izgradnjom „Severnog toka 2“ Rusija namerava da se osveti Kijevu, piše „Korespondent“.

Prema njegovim rečima, projekat gasovoda nema ekonomsku niti energetsku svrhu. Uz pomoć „Severnog toka 2“ Rusija pre svega želi da oduzme Ukrajini dve milijarde dolara koje ona dobija za tranzit gasa, rekao je Porošenko.

„Ovo je veoma ozbiljna pretnja za Ukrajinu koju čini Rusija“, dodao je ukrajinski lider. On smatra da Moskva želi da se osveti Kijevu za odluku Stokholmske arbitraže u korist „Naftogasa Ukrajine“.

Stokholmski arbitražni sud razmatra spor između „Gasproma“ i „Naftogasa Ukrajine“ od juna 2014. godine. Predmet potraživanja su ugovori za snabdevanje gasom iz Rusije i njegov tranzit preko Ukrajine od 2009. godine.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.