Poljska će prihvatiti raspoređivanje PVO sistema Patriot

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2022, 23:10

Poljska će prihvatiti raspoređivanje PVO sistema Patriot

Poljski ministar odbrane najavio je danas da će ce njegova zemlja prihvatiti predlog Nemačke da se u Poljskoj postavi protivazdušni raketni sistem Patriot.

Nemačka je dala ovu ponudu Poljskoj nakon što je jedna zalutala raketa pala na teritoriju Poljske blizu granice sa Ukrajinom i usmrtila dva Poljaka, podseća se u izveštaju AP.

Poljska i NATO su se saglasili da je na Poljsku pala ukrajinska raketa koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je promašila cilj tokom dejstvovanja ukrajinske PVO protiv ruskog raketnog napada 15. novembra.

Poljski ministar odbrane Mariuš Blaščak u prvi mah je izjavio da je nemačku ponudu dočekao sa "zadovoljstvom", međutim lider mocne poljske vladajuce stranke Jaroslav Kačinski kasnije je rekao da bi sistem Patriot trebalo da bude postavljen u Ukrajini, što su i Blaščak, ali i drugi poljski zvaničnici prihvatili.

Blaščak je danas napisao na Tviteru da mu je žao što Nemačka nije želela da postavi sistem Patriot u Ukrajinu.

"Bio sam razočaran. Postavljanje Patriota u zapadnoj Ukrajini povecalo bi bezbednost Poljaka i Ukrajinaca", napisao je poljski ministar odbrane.

Ipak, on je potvrdio da dve strane nastavljaju "dogovore o postavljanju PVO sistema u Poljskoj" i njihovim povezivanjem sa poljskim komandnim sistemom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poljska prihvatila američki predlog: Rasporedićemo ih

Izvor: B92, 07.Dec.2022, 00:14

Poljski ministar odbrane najavio je danas da će će njegova zemlja prihvatiti predlog Nemačke da se u Poljskoj postavi protivazdušni raketni sistem Patriot...Nemačka je dala ovu ponudu Poljskoj nakon što je jedna zalutala raketa pala na teritoriju Poljske blizu granice sa Ukrajinom i usmrtila dva...

Nastavak na B92...

Blaščak: Sistem protiv-vazdušne odbrane Patriot biće postavljen na teritoriji Poljske, a ne Ukrajine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2022

Poljski ministar odbrane Marijuš Blaščak saopštio je da će nemački sistem protiv-vazdušne odbrane (PVO) Patriot biti postavljen na teritoriji Poljske, nakon što je Berlin odbio da taj sistem pošalje Ukrajini...Razočaran sam jer smo, posle razgovora sa Ministarstvom odbrane Nemačke, morali...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.