Politika Srbije o Ukrajini nije se promenila

Izvor: Beta, 01.Avg.2014, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politika Srbije o Ukrajini nije se promenila

BEOGRAD, 1. avgusta 2014. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u petak da se politika Srbije po pitanju krize u Ukrajini nije promenila i apelovao na predsednike Rusije i Ukrajine, Vladimira Putina i Petra Porošenka da ulože maksimalne napore ka mirnom rešenju krize u Ukrajini.

"Mi želimo da se kriza u Ukrajini >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << reši mirnim putem. Rusija i Ukrajina su naši prijatelji", rekao je Dačić na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova.

Dačić je naveo da Srbija poštuje i podržava teritorijalni integritet Ukrajine, a da, sa druge strane, Srbija smatra, na osnovu svog iskustva, da samo dijalog može da dovede do trajnog rešenja.

Dodao je da je Srbija spremna da, kao država koja je bliska i sa Ukrajinom i sa Rusijom i sa Briselom i sa Vašingtonom, maksimalno pomogne i da će to i činiti kroz predsedavanje Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) tokom 2015. godine.

"Srbija ne može da sankcioniše veće i jače od sebe", podvukao je Dačić i ponovio da će Srbija voditi računa o svojim državnim i nacionalnim interesima.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Srbija ne može da sankcioniše veće od sebe

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Avg.2014

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se politika Srbije po pitanju krize u Ukrajini nije promenila i apelovao na predsednike Rusije i Ukrajine, Vladimira Putina i Petra Porošenka da ulože maksimalne napore ka mirnom rešenju krize u Ukrajini.  "Rusija i Ukrajina su naši prijatelji",...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Treba li nam zatvorena sednica skupštine o Ukrajini

Izvor: Politika, 02.Avg.2014, 11:53

Parlamentarne rasprave o eventualnom promenom spoljnopolitičkog kursa, ako je bude, neće biti pre septembra ..Ukoliko vlada bude zatražila održavanje zatvorene sednice parlamenta na temu spoljnopolitičke situacije u kojoj se nalazi Srbija, to, najverovatnije, neće biti pre septembra. Ministar spoljnih...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.