Dačić: Srbija ne može da sankcioniše velike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2014, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija ne može da sankcioniše velike

Prvi potpredsednik Vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da samo dijalog može da obezbedi trajno rešenje za krizu u Ukrajini.

"Apelujem na sve i na ukrajinske vlasti i na ruskog predsednika Vladimira Putina da dođe do mirnog rešenja jer zaoštravanje odnosa nije nikome u interesu", rekao je Dačić i dodao da Srbija neće da bude žrtva zbog ove krize i da treba samo pronaći pravi pristup.

Srbija podržava mirno rešenje ukrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << krize, ponovio je Dačić i poručio da ona "ne može da sankcioniše veće i jače od sebe".

"Smatramo da samo dijalog može da obezbedi trajno rešenje za krizu u Ukrajini. Mi ne smemo da učestvujemo u ovom ratu, ali izgleda mi da je to nekome cilj", rekao je Dačić na redovnoj mesečnoj konferenciji u Ministarstvu spoljnih poslova.

Upitan da li se politika Srbije promenila kada je reč o krizi u toj zemlji, Dačić je ponovio da Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine.

"Kada mi iz Evropske komisije kažu da se eksplicitno izrazimo oko Ukrajine, ja im onda kažem da pročitaju svoje saopštenje o Izraelu i Gazi", rekao je šef srpske diplomatije.

On je ponovio da prvi spoljnopolitički prioritet vezan za članstvo zemlje u EU da podrazumeva da Srbija uskladi svoju spoljnu i bezbednosnu politiku sa Briselom.

"To je proces koji nas čeka i mi imamo tu obavezu, ali moramo da imamo u vidu i naše nacionalne interese", rekao je Dačić.

On je istakao da Srbija s jedne strane ima dobre odnose sa Rusijom, ali da nam sa druge strane ne treba sukob sa Zapadom, jer, kako je naveo, u tom sukobu ne možemo da pobedimo.

"Mi bismo mogli da razum, mislimo o odustajanju od Južnog toka, kada bismo imali neku alternatrivu. Ali, ja nisam čuo za drugu alternativu", rekao je Dačić.

"Svaka odluka se mora doneti, ali sve u svoje vreme", poručio je Dačić i ponovio da će pritisci na Srbiji biti veliki kada je reč o ukrajinskog krizi.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ne možemo sankcionisati velike"

Izvor: B92, 01.Avg.2014

Beograd -- Prvi potpredsednik Vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da samo dijalog može da obezbedi trajno rešenje za krizu u Ukrajini..."Apelujem na sve i na ukrajinske vlasti i na ruskog predsednika Vladimira Putina da dođe do mirnog rešenja jer zaoštravanje odnosa nije...

Nastavak na B92...

"Srbija ne može da sankcioniše velike"

Izvor: Mondo, 01.Avg.2014

Prvi potpredsednik Vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da samo dijalog može da obezbedi trajno rešenje za krizu u Ukrajini...Prvi potpredsednik Vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da samo dijalog može da obezbedi trajno rešenje za krizu u Ukrajini...Srbija...

Nastavak na Mondo...

Dačić: Ne možemo sankcionisati velike

Izvor: Telegraf.rs, 01.Avg.2014

- Apelujem na sve i na ukrajinske vlasti i na ruskog predsednika Vladimira Putina da dođe do mirnog rešenja jer zaoštravanje odnosa nije nikome u interesu - rekao je ministar spoljnih poslova Srbije i dodao da Srbija neće da bude žrtva zbog ove krize, kao i da samo treba pronaći pravi pristup

Nastavak na Telegraf.rs...

Dačić: Srbija ne može da sankcioniše velike

Izvor: VOA, 01.Avg.2014

Srbija ne može da sankcioniše velike i jake, izjavio je danas ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić povodom ukrajinske krize i dodao da se problem između Ukrajine i Rusije može rešiti samo dijalogom.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.