Izvor: RTS, 28.Jan.2023, 06:58

Podoljak: Pregovaramo o nabavci raketa dugog dometa; Ruska strana tvrdi da je pogođena bolnica u Luganskom

Rat u Ukrajini – 339. dan. Najteže bitke vode se na istoku zemlje. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ocenio je da je situacija na frontu i dalje ekstremno teška. Rusko ministarstvo odbrane tvrdi da su Ukrajinci gađali bolnicu u regionu Luganska.
Rat u Ukrajini ušao je u 339. dan. Najteže borbe vode se na istoku zemlje, a ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ocenio je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je situacija na frontu i dalje ekstremno teška.

Ukrajinska vojska tvrdi da je njena protivvazdušna odbrana juče oborila ruski Su-25 i helikopter Mi-8.
Poljska će poslati dodatnih 60 tenkova Ukrajini, pored 14 "leoparda 2" nemačke proizvodnje koje je već obećala. 
Brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva odbio je da za oko pet miliona dolara proda Nemačkoj municiju za tenkove "leopard", koja bi kasnije bila prosleđena Ukrajincima, smatrajući da bi takav potez Moskva mogla da protumači kao provokaciju.
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da zločini koje neonacisti sprovode nad civilima u Ukrajini govore o tome da su oni zaboravili lekcije iz istorije. 
"Protiv tog zla se sada junački, rame uz rame bore naši vojnici", naveo je Putin u telegramu koji je adresirao na organizatore i učesnike događaja posvećenih obeležavanju Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta i 78. godišnjice od kada je Crvena armija oslobodila zatvorenike iz koncentracionog logora Aušvic.
Pogledaj vesti o: FBI,   CIA

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Rusija optužuje Kijev da je gađao bolnicu, Ukrajina Moskvu za napad na civile

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2023

Rat u Ukrajini – 339. dan. Ministarstvo odbrane Rusie optužilo je danas ukrajinsku vojsku da je namerno pogodila bolnicu u Novoajdaru, koji je pod kontrolom ruskih snaga, kada je ubijeno 14 ljudi, a 24 osobe ranjene. Prema saopštenju, ukrajinske snage su u napadu na taj grad u samoproglašenoj Luganskoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.