Padaju u vodu ukrajinske nade: Ništa od isporuke F-16 aviona?

Izvor: B92, 29.Jun.2023, 22:56

Padaju u vodu ukrajinske nade: Ništa od isporuke F-16 aviona?

Na samitu NATO-a u Viljnusu u julu neće biti donete nove odluke o isporuci borbenih aviona F-16 Ukrajini.

To je izjavio stalni predstavnik Britanije pri Severnoatlantskoj Alijansi Dejvid Kuori, prenosi "TASS".

"Nisam siguran da će biti novih najava o isporuci F-16 u Viljnusu. Snažno pozdravljamo odluku saveznika da budu deo (programa za obuku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukrajinskih pilota). Velika Britanija takođe pomaže u obuci pilota", rekao je ovaj diplomata, govoreći na događaju u Vašingtonskom centru za strateške i međunarodne studije , obraćajući se u onlajn formatu.

Ranije je šef kabineta predsednika Ukrajine Andrej Jermak rekao da se Ukrajina nada da će dobiti prve lovce F-16 do kraja ove godine.

Ranije su, pozivajući se na turske izvore, ruski kanali navode da je razlog trvenja među članicama NATO-a oko slanju ovih borbenih aviona, to što se pojedine države protive slanju američkih lovaca upravo zbog toga što F16 imaju mogućnost da nose atomske bombe B61.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.