PUTIN PRELOMIO! Rusija uzvraća ŽESTOK UDARAC Ukrajini zbog pravoslavne crkve! Mere će biti BRUTALNE?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2018, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN PRELOMIO! Rusija uzvraća ŽESTOK UDARAC Ukrajini zbog pravoslavne crkve! Mere će biti BRUTALNE?!

"Odgovorićemo istom merom i odlučno!"

Ruska pravoslavna crkva saopštila je danas da će odgovoriti "istom merom i odlučno" Ekumenskoj patrijaršiji sa sedištem u Istanbulu zbog spora Moskve sa Ukrajinskom pravoslavnom crkvom.

Na sastanku Sinoda u četvrtak u Istanbulu podržan je zahtev Ukrajine za autokefalni status i poništena odluka o isključenju patrijarha Filareta, koji se nada da će voditi novu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nezavisnu crkvu sa sedištem u Kijevu.

Aleksandar Volkov, portparol ruskog patrijarha Kirila, rekao je danas da će Sveti Sinod ruske crkve "izraziti svoj stav" sutra na sastanku u Minsku, ne precizirajući koje mere bi mogao da donese, prenosi Rojters.

Stigavši u Minsk, Kiril je rekao novinarima:

- Nadam se da će Pravoslavna crkva smognuti snage da savlada poteškoće... i ostane jedinstvena - zaključio je.

Problemi u unutrašnjoj i spoljnoj politici, kao i situacija oko Ruske pravoslavne crkve u Ukrajini bila je u fokusu sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina i ruskog Saveta bezbednosti koji je održan juče, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.