PUŠKA ILI RING? Usik dobio dozvolu da napusti Ukrajinu, čeka se njegova odluka

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Mar.2022, 00:03

PUŠKA ILI RING? Usik dobio dozvolu da napusti Ukrajinu, čeka se njegova odluka

Kolega već izabrao...

Šampion sveta u superteškoj kategoriji u verzijama WBA Super, WBO, IBF i IBO, ukrajinski bokser Aleksandr Usik dobio je dozvolu ministra sporta da napusti zemlju i započne pripreme za revanš sa Entonijem Džošuom.

Tridesetpetogodišnji Usik je obukao vojnu uniformu i stavio se na raspolaganje ukrajinskoj armiji u ratu protiv Rusije.

Najpre je njegov kolega Vasilij Lomačenko odbio priliku da se 5. juna bori sa Džordžom Kambososom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Juniorom u Australiji za titulu prvaka u lakoj kategoriji. Britanski mediji navode da bi i Usik mogao da sledi Lomačenkov primer uprkos tome što je dobio dozvolu vlasti da napusti zemlju i posveti se odbrani šampionskih pojaseva.

Ukajinac je u septembru prošle godine u Londonu slavio protiv Britanca Džošue, a bivši dvostruki svetski prvak u teškoj kategoriji aktivirao je klauzulu za revanš za povratak pojasa, koji je bio planiran za maj ili jun.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.