Izvor: Blic, 25.Apr.2023, 09:16

"PROMENIĆE SE NAŠ ODNOS PREMA UKRAJINI" Dačić neprijatno iznenađen stavom Kijeva i još nekih zemalja kod prijema Kosova u Savet Evrope: "I Crna Gora je mogla da pokaže malo više poštovanja..."

Šef diplomatije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić gostujući na RTS-u, naglasio je da nas je Ukrajina neprijatno iznenadila suzdržanošću prilikom glasanja za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope. On je naveo i da će se Srbija ponašati recipročno prema državama koje ne poštuju suvereni integritet naše zemlje, kao i da se Evropa stidi što krši niz pravila da bi udovoljila "Kurtijevim ucenama". Šef sprske diplomatije istakao je i da se jasno vidi ko je "čedo Kvinte", te da Nemačka insistira da se Aljbin Kurti nagradi za neku konstruktivnost.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"NEĆEMO ZBOG JEDNOG GLASANJA MENJATI ODNOS SA SVETOM" Vučić o prijemu Kosova u Savet Evrope: "Sad znamo ko nam je ispred drugih, a s kim ćemo morati po principu reciprociteta"

Izvor: Blic, 25.Apr.2023

Nećemo da menjamo odnos sa celim svetom zbog jednog glasanja, ali ako neko ne poštuje naš teritorijalni integritet, nećemo ni mi njihov, rekao je predsednik Aleksandar Vučić komentarišući izjavu Ivice Dačića da će Srbija promeniti odnos prema Ukrajini zbog njene uzdržanosti prilikom prijema...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.