Izvor: RTS, 05.Dec.2022, 07:04

Sirene za vazdušnu opasnost širom Ukrajine; Nove pretnje ukrajinskim konzulatima u Španiji

Rat u Ukrajini – 285. dan. Sirene za vazdušnu opasnost širom zemlje. Eksplozije u Harkovskoj, Luganskoj, Dnjepropetrovskoj oblasti. Restrikcije struje u celoj Ukrajini, saopštio je ukrajinski operater "Ukrenergo". Nove pretnje ukrajinskim konzulatima u Španiji. Predsednik Rusije Vladimir Putin automobilom prešao Krimski most. SAD navode da traže načine da Rusiju proglase "zemljom sponzorom terorizma".
Najžešće borbe vode se na istoku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ukrajine. Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine saopštilo je da je na istoku zemlje oboren ruski helikopter Ka-52.
Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su ukrajinski Su-25 iznad Donjecke oblasti, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov. 
Sirene za vazdušnu opasnost su se u celoj zemlji oglašavale i tokom jučerašnjeg dana, a zbog otežanog snabdevanja električnom energijom, vanredna isključenja struje bila su u Kijevu i Kijevskoj oblasti.
Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je da Kongres SAD radi na alternativama kojima bi se prevazišle prepreke da se Ruska Federacija proglasi "zemljom sponzorom terorizma". 
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Sirene za vazdušnu opasnost oglasile se širom Ukrajine; Moskva: Ruske snage oborile dva ukrajinska aviona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2022

Rat u Ukrajini – 285. dan. Sirene za vazdušnu opasnost oglasile se širom zemlje. Ukrajinske snage tvrde da su oborile ruski helikopter Ka-52. ..Moskva navodi da je u Donjeckoj oblasti oboren ukrajinski Su-25. Kijev je saopštio da su tokom noći raketirani gradovi Krivi Rog i Nikopoljski okrug u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.