Ukrajinska kriza iz dana u dan: Sirene za vazdušnu opasnost oglasile se širom Ukrajine; Moskva: Ruske snage oborile dva ukrajinska aviona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2022, 07:35

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Sirene za vazdušnu opasnost oglasile se širom Ukrajine; Moskva: Ruske snage oborile dva ukrajinska aviona

Rat u Ukrajini – 285. dan. Sirene za vazdušnu opasnost oglasile se širom zemlje. Ukrajinske snage tvrde da su oborile ruski helikopter Ka-52. 

Moskva navodi da je u Donjeckoj oblasti oboren ukrajinski Su-25. Kijev je saopštio da su tokom noći raketirani gradovi Krivi Rog i Nikopoljski okrug u Dnjepropetrovskoj oblasti. SAD navode da traže načine da Rusiju proglase "zemljom sponzorom terorizma".

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Širom Ukrajine proglašena je vazdušna opasnost, objavilo je naTelegramu ukrajinsko ministarstvo odbrane.

Sirene su se oglasile i u Kijevu, a vazdušna opasnost oglašena je i na zapadu zemlje, gde se prvobitno sirene nisu oglašavale, preneo je Ukrinform.

Vazdušna opasnost nije proglašena jedino na Krimu.

11.53 - Rusi oborili avione Su-25 i MiG-29 ukrajinskih snaga

Borbeni avioni ruskih vazdušnih snaga oborili su proteklog dana avion Suhoj-25 i MiG-29 ukrajinskih snaga, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

09.30 - Kina nastavlja "uzajamno korisnu" energetsku sradnju s Rusijom

Peking će nastaviti energetsku saradnju s Rusijom na bazi uzajamnog poštovanja i obostrane koristi, saopštilo je danas kinesko Ministarstvo spoljnih poslova.

07.19 - Ukrajina: Rusi raketirali Zaporožje i Krivi Rog, jedna osoba poginula, tri povređene

Jedna osoba je poginula, a tri su povređene u noćašnjem raketnom napadu ruskih snaga na Krivi Rog, saopštio je načelnik Dnjepropetrovske regionalne vojne uprave Valentin Rezničenko.

06.58 - Stupio na snagu embargo EU na rusku naftu koja stiže morskim putem

U ponoć je stupio na snagu embargo Evropske unije na rusku naftu koja stiže morskim putem, a od danas važi i ograničenje cene ruske nafte na 60 dolara, koje su usvojile EU, G7 i Australija.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.