Nemačka zabrinuta zbog kršenja rusko-ukrajinskog primirja

Izvor: Radio 021, 04.Jun.2015, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka zabrinuta zbog kršenja rusko-ukrajinskog primirja

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer izrazio je danas "veliku zabrinutost" zbog ozbiljnog kršenja primirja između ukrajinske vojske i proruskih snaga dogovorenog u februaru ove godine, upozoravajući protiv povratka "vojne eskalacije".

Govoreći na zajedničkoj pres konferenciji sa svojim ukrajinskim kolegom Pavlom Klimkinom, Štajnmajer je istakao kako se hitno moraju koncentrisati napori da se situacija u Istočnoj Ukrajini vrati pod kontrolu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

U sukobima između ukrajinske vojske i proruskih snaga u sredu je poginulo najmanje 24 ljudi. Kijev je optužio proruske snage da su juče otpočele napad veliki razmera na mesto Marinka, zapadno od Donjecka.

Štajnmajer je pozvao obe strane da se vrate suštini sporazuma o prekidu vatre potpisanog u Minsku. Ukrajinski ministar spoljnih poslova Klimkin je na pomenutoj konferenciji za stampu izjavio kako su proruske snage "brutalno prekršile dogovor iz Minska" i kako su opremljene tenkovima i teškom artiljerijom, ali kako ukrajinska vojska nije prepustila "ni pedalj zemljišta".

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vratiti Moskvu u G7

Izvor: Capital.ba, 04.Jun.2015

BERLIN, Njemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer rekao je danas da grupa sedam industrijski razvijenih zemalja /G7/ treba dugoročno da vrati Rusiju nazad u ovu grupu. Govoreći nakon sastanka sa ukrajinskim kolegom Pavlom Klimkinom, tri dana prije samita G7 u Bavarskoj, Štajnmajer...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.