Modernizacija tenka T-72A od strane Kijeva je nezakonita i neefikasna

Izvor: Vostok.rs, 21.Avg.2017, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modernizacija tenka T-72A od strane Kijeva je nezakonita i neefikasna

Modernizacija tenka T-72A, o kojoj je saopštio predsednik Ukrajine Petro Porošenko je nezakonita i neefikasna, izjavio je za RT glavni urednik magazina „Nacionalna odbrana“ Igor Korotčenko.

Ruski ekspert je podsetio da je Ukrajina nakon raspada SSSR-a dobila T-72 koji su ostali u skladištima Odeskog, Kijevskog i Prikarpatskog vojnog okruga i od tada ih rasprodaje. Korotčenko je naglasio da je modernizacija tenka „faktički nezakonita i u najvećoj meri neefikasna“, jer u njoj nije učestvovala kompanija „Uralvagonzavod“, koja je konstruisala mašinu.

On je dodao da Kijev modernizaciju sovjetske tehnike može da predstavlja kao uspeh, ali je realnost da je ukrajinska vojna industrija u padu zbog pogoršanja odnosa sa Rusijom i da može da proizvede samo određene vrste oružja.

„Danas, kada su veze prekinute, velika degradacija, praćena masovnim otpuštanjima je realnost ukrajinske vojne industrije“, izjavio je on.

Ranije je Petro Porošenko na svojoj stranici na Fejsbuku objavio vest o modernizaciji tenka T-72A u ukrajinskim preduzećima.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.