Izvor: Piplmetar.rs, 10.Jul.2023, 11:31

Moćni ruski general, koji je nestao nakon pobune Vagnera, ponovo u javnosti

Ministarstvo je u videoprilogu koristilo njegovu titulu, „načelnik glavnog štaba ruskih oružanih snaga i zapovednik združenih snaga u Ukrajini

Foto: Shutterstock


Valerij Gerasimov, načelnik glavnog štaba ruskih oružanih snaga, danas je prvi put prikazan u javnosti od neuspele pobune članova Vagner grupe 24. juna.
Ministarstvo obrane objavilo je snimak generala Gerasimova kako na sastanku u subotu sluša izveštaje o >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Ukrajini i razgovara s glavnim ruskim generalima i izdaje naredbe, uključujući i šefu vojne obaveštajne službe (GRU).
Ministarstvo je u videoprilogu koristilo njegovu titulu, „načelnik glavnog štaba ruskih oružanih snaga i zapovednik združenih snaga u Ukrajini“.
For the first time since the beginning of the #Prigozhin rebellion, the head of the General Staff of the Russian Federation, #Gerasimov, appeared in public.In the Western press and among the Russian „military correspondents“ it is alleged that he was removed after the… pic.twitter.com/pLYvVl9G5I— NEXTA (@nexta_tv) July 10, 2023
U prilogu se navodi da je načelnik glavnog štaba ruskih oružanih snaga, general kopnene vojske Valerij Gerasimov dao zadatak šefu Glavnog obaveštajnog direktorata i odgovornima za zapovedna mesta da identifikuju lokacije za obuku i skladištenje, lansirne položaje projektila S-200 i sličnog neprijateljskog udarnog oružja i da isplaniraju njihov poraz.
Ministarstvo obrane takođe je navelo da je Rusija u nedelju sprečila ukrajinski raketni napad na Krim i područja Rostove.
Gerasimov (67) je komandant ruskih snaga u Ukrajini i jedan od trojice Rusa koji čuvaju „nuklearni kofer“, tvrdili su ranije zapadni analitičari.
(Telegraf.rs)


Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Priče sa Weba

Najnovije iz rubrike Vesti

Video dana

Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Gerasimov prvi put u javnosti nakon neuspjele pobune Vagner grupe

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Jul.2023

Načelnik  Generalštaba ruske vojske general Valerij Gerasimov prikazan je na video snimku koji je objavljen u ponedjeljak dok izdaje naređenje da se unište ukrajinske raketne lokacije. To je, kako prenosi Rojters, njegovo prvo pojavljivanje u javnosti od 24. juna kada je došlo do eskalacije sukoba...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.