Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jan.2015, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri pozivaju na prekid neprijateljstava u Ukrajini

Ministri inostranih poslova Njemačke, Francuske, Rusije i Ukrajine pozvali su na "prekid neprijateljstava" na istoku Ukrajine u zajedničkom saopštenju usvojenom poslije njihovog sinoćnjeg sastanka u Berlinu.

"Ministri pozivaju sve strane da prekinu neprijateljstva" i povuku teško naoružanje do linije utvrđene sporazumima iz Minska iz septembra prošle godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << navodi se u saopštenju.

Ministar inostranih poslova Njemačke Frank-Valter Štajnmajer izjavio je sinoć da su se Rusija i Ukrajina saglasile o proceduri povlačenja teškog naoružanja u istočnoj Ukrajini.

Njemački ministar je rekao da dogovor, postignut sinoć poslije više od tri sata razgovora u Berlinu, predstavlja napredak ali ne i "proboj" u naporima da se postigne mirovni sporazum za istočnu Ukrajinu, gdje mjesecima traju borbe između proruskih separatista i ukrajinske vojske.

Vojna i diplomatska napetost između Kijeva i Moskve porasla je ponovo posljednjih dana zbog jačanja borbi na istoku Ukrajine. Nekoliko sati prije sinoćnjeg sastanka u Berlinu ukrajinski predsjednik Petro Porošenko rekao je u Davosu da se više od 9.000 ruskih vojnika nalazi u njegovoj zemlji sa preko 500 tenkova, komada teške artiljerije i oklopnih transportera.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Ministri pozivaju na prekid neprijateljstava u Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2015

Ministri inostranih poslova Nemačke, Francuske, Rusije i Ukrajine pozvali su na "prekid neprijateljstava" na istoku Ukrajine u zajedničkom saopštenju usvojenom posle njihovog sinoćnjeg sastanka u Berlinu..."Ministri pozivaju sve strane da prekinu neprijateljstva" i povuku teško naoružanje do linije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.