Mali: Poseta predsednika Kine potvrđuje ugled koji Srbija ima u svetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2024, 19:27

Mali: Poseta predsednika Kine potvrđuje ugled koji Srbija ima u svetu

Ministar finasija Siniša Mali ocenio je danas da je poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Beogradu pitanje iskrenog prijateljstva Srbije i Kine i dva predsednika, a sama činjenica da dolazi već drugi put, samo pokazuje ugled koji Srbija ima u svetu, ugled zasnovan na odgovornoj ekonomskoj politici, ali u međunarodnim odnosima.
Mali je, gostujući na RTS-u, podsetio da je Kina jedna od dve najmoćnije sile sveta i po BDP-u i po broju stanovnika, kao i po potencijalu tržišta.
"Ali ovo je, po meni, najveći državnik, najvažniji i najmoćnije zemlje koji je u Srbiju došao u poslednjih nekoliko godina. I to samo još jednom pokazuje ugled koji Srbija ima u svetu, ugled koji je zasnovan i na odgovornoj ekonomskoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Meka propaganda ili jačanje ekonomskih veza: Šta poseta Si Đinpinga znači za Srbiju, a šta za Kinu?

Izvor: Danas, 07.Maj.2024

Cela Srbija bruji o drugoj poseti kineskog predsednika Si Đinpinga Beogradu, koji u našu zemlju dolazi da sa predsednikom Aleksandrom Vučićem razgovara o širokom spektru tema, među kojima je jedna od glavnih i uzajamna ekonomska korist dve zemlje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.